Школа для лідерів,
які прагнуть змін

Дізнайся першим

Останні новини KMBS в реальному часі

Останні події та новини з життя KMBS дізнавайтеся у розділі KMBS Live що знаходиться у верхньому правому куті екрану

Відкрити kmbs live
Головна
/
Новини
/
Рената Дельпорте: Лідерство у кризовий період
16.12.2023
Рената Дельпорте: Лідерство у кризовий період
«Ми зараз пливемо не у басейні, навіть не у спокійному морі – у нас шторм. А звичні управлінські інструменти не завжди працюють у таких умовах», – каже учасникам PMBA-26 Рената Дельпорте.

«Ми зараз пливемо не у басейні, навіть не у спокійному морі – у нас шторм. А звичні управлінські інструменти не завжди працюють у таких умовах», – каже учасникам PMBA-26 Рената Дельпорте, старша віцепрезидентка і Global HR Business Partner компанії SoftServe, розпочинаючи свій курс.

Заняття у межах курсу «Лідерство у кризовий період» були присвячені тому, як потрібно мислити та діяти управлінцям, коли зовнішні обставини кидають постійні виклики. «Ми часто думаємо: коли це все закінчиться? Погана новина: ніколи, – каже викладачка. – Ба більше, шторм буде наростати у найближчі 15 років. Тому нам треба вчитися жити інакше: і з собою, і з людьми, і всередині родини, і поза нею».

Пані Рената згадала про те, як відбирають «морських котиків»: одним із випробувань є занурення людини зі зв’язаними руками й ногами у басейн. Найдовше витримують не ті, хто усіма силами намагаються залишитися на поверхні, а ті, хто спокійно спускаються на дно, розслабляючи тіло, відштовхуються й спливають. Тобто діють у розслабленому стані.

«Нам здається: що більше я напружуся, то краще. Але насправді єдине, що зараз працює – прямо протилежне. Коли ти напружений та негнучкий, ти швидко втомлюєшся сам і втомлюєш інших. І тут криється велика безпека, адже вигорілий власник або топменеджер “випалює” всю команду», – ділиться спікерка.

Ще одна небезпека, з якою ми сьогодні стикаємося, – це дефіцит довіри. Йдеться про довіру одне до одного, довіру до життя тощо. Тому найважливіший капітал зараз – це довіра. Що це таке? Це «до віри» – така собі презумпція невинуватості. Спікерка запропонувала учасникам подумати: яка презумпція існує у них стосовно працівників? Якщо це презумпція провини, то довіри у колективі немає, і працівники змушені постійно доводити, що вони нормальні.

Також на лекціях ішлося про те, які управлінські якості мають найвищу цінність у нинішніх умовах. Пані Рената упевнена, що одна з них – це контакт із реальністю, тобто вміння сприймати дійсність такою, як вона є. Також важливою є доросла позиція – відсутність постійного поділу усього на полярності (хороше-погане, винний-невинний).

«Дорослі люди ставляться до життя, як до нейтрального середовища, де можна робити вибір. І міркують не у термінах або/або, а і/і/і. Ми пливемо у шторм. Вода солона, а хвилі високі. Це не добре і не погано – це просто є. Що я можу і хочу робити у цій ситуації? Ось це – доросла позиція», – каже викладачка.

Учасники РМВА-26 активно дискутували з викладачкою та один з одним, ставили запитання й знаходили відповіді. І, зрештою, отримали не лише нові знання, а й цінні інсайти.

kmbs live
30.04.2024 в 15:43
Набір на MBA триває! Старт 23 травня ...
30.04.2024 в 15:42
Доказовий маркетинг: модель розвитку бренду | Роман Гавриш ...
02.04.2024 в 12:28
Стартує набір на стипендійну програму kmbs! ...
20.02.2024 в 10:37
Новий подкаст Radio kmbs з нашою adjunct professor Оксаною Щегельською ...
13.02.2024 в 12:29
PMBA-25 group visited the exhibition of works by Hanna Sobachko-Shostak, "Eyes of Flowers" ...
13.02.2024 в 12:20
Новий подкаст Radio kmbs "Як малим та середнім бізнесам переходити в корпоративне управління?" ...
25.11.2023 в 16:30
«Ви маєте детально продумати історію свого бренду і розповісти її. Все, що ви не розкажете, додумают ...
24.11.2023 в 16:37
Від бізнесів, які працюють з кроскультурними командами або виходять на світові ринки, ми часто чуємо ...