A school for leaders who want change

Learn first

KMBS latest news in real time

For the latest KMBS events and news, visit KMBS Live at the top right corner of the screen

Open kmbs live
Home
/
Articles
/
Тренди-2022: подолати тривогу
11.01.2022
1911
5min
Тренди-2022: подолати тривогу
Strategy. Business Model. Systems
Ще до 2020 року люди стикалися з безліччю проблем, від кліматичних змін до зростання нерівності у доходах і небезпеки тероризму. Пандемія стала додатковою загрозою й призвела до епічного посилення глобальної тривоги. Саме тому товари й послуги, спрямовані на зменшення страху перед майбутнім, набирають надзвичайної популярності.

На думку фахівців Trendwatching.com, попри те, що технології стрімко розвиваються й виникають нові зручні цифрові платформи, дедалі більше людей у всьому світі почуваються самотніми та ізольованими. Це почалося досить давно: вже до пандемії соціальна тривога постійно зростала, зокрема через частіше використання соціальних мереж і зниження офлайн-взаємодії.

Також постійна онлайн-присутність негативно впливає на стосунки. Щоб переломити цю негативну тенденцію, бренд алкогольних напоїв Kahlúa запропонував парам цікавий спосіб розважитися, знизити тривогу та стати ближчими одне до одного. Упродовж 30 вечорів та ночей поспіль, з 18:30 до 6:30 ранку, люди мають перебувати офлайн. А щоб зробити гру цікавішою, компанія створила призовий фонд у розмірі $25 тис. Його отримають переможці наприкінці місяця експерименту.

Звичайно, повністю позбутися віртуального світу неможливо й не треба. Але сьогодні бізнесам варто працювати над поліпшенням якості онлайн-комунікацій. Зокрема, допомагати робити їх більш автентичними та підтримувальними: менше лайків – більше реального життя.

Застосунок Lapse дозволяє користувачам розпочати приватний груповий чат із друзями. Кожна така група має «рулон» із 36 знімків, які може додавати будь-хто з учасників чату, зробивши фотографії напряму з програми. «Родзинка» у тому, що ніхто не може побачити результат упродовж 24 годин після додавання до «рулону» першої світлини. А коли доба пройде, учасники можуть подивитися на усі 36 фотографій.

 

Попри те, що технології стрімко розвиваються й виникають нові зручні цифрові платформи, дедалі більше людей у всьому світі почуваються самотніми та ізольованими

 

Оскільки знімки не можна завчасно переглядати чи редагувати, результати схожі на фото, що ми колись друкували з аналогової плівки, — спонтанні та недосконалі. Мета застосунку – не отримати лайки за прикрашену фільтрами світлину, а зблизити друзів, пережити приємні хвилини разом. Фотографії, створені за допомогою Lapse, призначені для вузького кола, а не великої кількості підписників. А ще цікаво те, що за допомогою застосунку не можна зробити селфі.

Наразі Lapse доступний у Великій Британії лише за запрошеннями. Компанія вже залучила 9,7 млн євро початкового фінансування у грудні 2021 року.

Один із потужних засобів боротьби з тривогою, – це веселощі й розваги. Вони можуть набувати різних форм, від ігрового підходу до роботи та навчання до творчих викликів, що стимулюють споживачів «прокачувати» свою креативність, та групової діяльності, яка виводить людей із зони комфорту (у позитивному сенсі). Зараз можна спостерігати дедалі більше прикладів компаній, які створюють подібні продукти.

Наприклад, LEGO запускає інструмент для перетворення складання конструктору з індивідуальної на спільну діяльність. До п’яти користувачів можуть завантажити застосунок Building Instructions та відсканувати QR-код на коробці з LEGO. Так вони отримують персоналізовані інструкції щодо своєї частини «проєкту». Коли вони закінчують збирати елементи, застосунок підказує, кому передати складене, і видає наступне завдання. Процес триває, доки збирання не буде завершено.

 

Сьогодні бізнесам варто працювати над поліпшенням якості онлайн-комунікацій. Зокрема, допомагати робити їх більш автентичними та підтримувальними: менше лайків – більше реального життя

 

Деякі приклади продуктів та сервісів, призначених для зменшення тривоги, можуть здатися кумедними. Наприклад, у Японії під час пандемії громадський транспорт почав втрачати популярність. Компанія Shinki Bus Co. вирішила переосмислити свої транспортні засоби, знайшовши їм нове призначення. Першою інновацією став автобус, перетворений на сауну на дровах: Sabus має традиційні для сауни дерев’яні лави, а якщо натиснути на кнопку зупинки, можна додати пари. Запуск Sabus запланований на лютий 2022 року.

Щоб використати цей тренд, бізнес може запитати себе: як допомогти нашим споживачам розблокувати «резерви радості»? Що найбільше їх тривожить зараз? Як наші продукти чи сервіси можуть допомогти перевести стан тривоги в інший, наприклад, стан свободи?

За матеріалами Trendwatching.com

kmbs live
20.02.2024 at 10:37
Новий подкаст Radio kmbs з нашою adjunct professor Оксаною Щегельською ...
13.02.2024 at 12:40
Набір на MBA триває! Старт 23 травня ...
13.02.2024 at 12:29
PMBA-25 group visited the exhibition of works by Hanna Sobachko-Shostak, "Eyes of Flowers," ...
13.02.2024 at 12:20
Новий подкаст Radio kmbs "Як малим та середнім бізнесам переходити в корпоративне управління?" ...
25.11.2023 at 16:30
"You have to think through your brand story in detail and tell it. Anything you don't tell, people w ...
24.11.2023 at 16:37
We often hear from businesses working with cross-cultural teams or expanding into global markets abo ...
24.11.2023 at 12:25
Nataliia Yeremieieva, a graduate of Presidents' MBA kmbs, co-founder and co-owner of Stekloplast, an ...
23.11.2023 at 18:04
"We often work with numbers whose origin we do not understand. That is why the first thesis of the c ...